احداث برخی بیمارستانها پس از 17سال هنوز به پایان نرسیده است
معاون پارلمانی وزارت بهداشت از وجود بیمارستانهای نیمه کاره که زمان آغاز عملیات ساخت آنها به سال 69 بر می گردد ، خبر داد . دکتر حسن امین لو در گفتگو با خبرنگار مهر ، محدودیت در تامین منابع مالی را از علل تاخیر در تکمیل بیمارستانهای در حال ساخت عنوان کرد .
وی با اشاره به اینکه مجری ساخت این بیمارستانها، وزارت مسکن و شهرسازی است ، اظهار داشت: وزارت مسکن نیز نمی تواند بیش از توان خود اقدام کند.
امین لو در خصوص ملزم بودن وزارت مسکن برای تحویل این بیمارستانها در پروسه زمانی مشخص به وزارت بهداشت، گفت: وزارت بهداشت در حد مقررات می تواند از وزارت مسکن بخواهد که در ساخت این بیمارستانها سرعت عمل به خرج دهد و غیر از آن، منطقی نیست.
معاون پارلمانی وزارت بهداشت، اعتبار سال جاری وزارت مسکن برای ساخت حدود 69 پروژه بیمارستانی را، 57 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: وزارت مسکن برای تکمیل این پروژه ها، بیش از 200 میلیارد تومان درخواست بودجه داده بود که با توجه به محدودیت منابع اعتباری دولت، این امر امکان پذیر نبوده است.
وی، محل تامین اعتبار ساخت این بیمارستانها را، سازمان مدیریت و برنامه ریزی دانست و گفت: وزارت مسکن پس از ارزیابی که در خصوص وضعیت بیمارستانهای در حال ساخت دارد ، نسبت به درخواست بودجه از سازمان مدیریت اقدام می کند.
منبع : خبرگزاری مهر - ۲۴ / ۴ / ۱۳۸۵
اگر مبحث کمبود نقدینگی و بودجهء مصوبه را ٬ از مجریان طرح های عمرانی بگیرند ٬ خدا میداند برای بعد از این بهانه ٬ چه موضوعی جایگزین بی برنامه گی ها و بی تجربه گی های مدیران سیاست گذار در بخش های مختلف خواهد بود . انجا که به جای مثلآ تقسیم بودجه بین ۶۹ طرح نیمه کاره میبایست ۱۵ طرح اصلی را انتخاب و فقط هم انها را به سرانجام میرساندند و بعد در دوره های زمانی بعدی پروژه های در اولویت های بعدی را . . . . تا کی میبایست اعتبارات به مانند گوشت قربانی بین دهها طرح نیمه تمام تقسیم شده و در حقیقت هدر برود .
تا وقتی که امر احداث و اختیار تقسیم اعتبارات طرحهای عمرانی بیمارستانی در شرح وظایف یک وزارتخانه و مسوءلیت های درمان و ساماندهی بیمارستانها در سطح کشور و صلاحیت فنی و کارشناسی تشخیص اولویت ها در دست وزارتخانه ای دیگر باشد ٬ همین آش است و همین کاسه ؟
علی رغم وجود چارت سازمانی مجری طرحهای عمرانی بیمارستانی در وزارت بهداشت ٬ چرا بایستی وزارت مسکن احداث بیمارستانهای دولتی را دنبال نماید ٬ در حالی که مجری ساختمانهای دولتی در وزارت مسکن ٬ در تخصصها و رشته های مختلف احداثات دارد و از نظر وی ٬ بیمارستانها هم پروژه ای مثل دیگر پروژه های دولتی محسوب و کاری با بهشت و جهنم آن هم ندارد . شاید به همین دلیل هم بلافاصله بعد از افتتاح هر بیمارستان که به روش مذکور و توسط وزارت مسکن احداث شده است ٬ تازه با بیل و کلنگ به جان در و دیوار بایستی بیافتند تا بیمارستان جدید الاحداث را به فرم مورد نظر پزشکان و برابر با استانداردهای درمانی در بیاورند ؟!
موضوع بیمارستانهای نیمه کاره در کشور ما قبل از انکه ناشی از یک مشگل اعتباراتی و بودجه ای باشد ٬ مشگلی مدیریتی و سیستمی بوده و اکثر کارشناسان و دست اندر کاران معتقدند با یکدست کردن مراکز موازی ٬ میتوان از اساس مشگل را دگرگون کرد . زیرا با این تجمیع مراکز تصمیم گیری و اجرایی ٬ ضمن استفادهء بهینه از چارت سازمانی موجود در وزارت بهداشت ٬ تصمیم گیری در اولویت بندی و سرعت در اتمام بیمارستانهای اصلی را به متولی قانونی ان سپرده ایم . از طرفی تجربهء سپردن امر احداث و نگهداشت بیمارستانها همگی کلا به یک مرجع ٬ تجربهء خوب و موفقی بوده که در زمان دوران طلایی شرکت خانه سازی برای تامین اجتماعی و همچنین در بیمارستان سازی در نیروهای مسلح کشورمان ٬ در دوره های زمانی مختلف به اثبات رسیده است . ضمن انکه از اساس بیمارستانهایی که توسط گروه دست اندر کار نگهداشت بیمارستانی ٬ ساخته میشوند ٬ به روز تر - به صرفه تر - سریع تر - راحت تر و در یک کلام بیمارستان ترند . . .
شاید تجدید نظر در مکانیزم موضوع پروسهء احداث بیمارستانها ٬ علاج واقعی حل مشگل بیمارستانهای نیمه کاره آنهم با بلا تکلیفی بیش از ۱۷ ساله باشد . . . شاید . . .